Ahad, 24 Oktober 2010

hari kedua

Alahai ciannye suamiku yg tgh sibuk meng’handing over’ keje2. busy like hell katanye… huhuuu… tu mmg bz giler la tu. Makan pon x menentu. Tdo pon kat pejabat je. Xleh nak on9 lagi wat masa skrg ni. Pertamanya sbb mmg tgk sibuk giler dan yg kedua nye masih blm blh guna internet lg sbb blm daftar. Xpe lah… janji dpt kabar berita dari abang. 1 sms pon dah rm3. fuh !!! mahal tu… 10 msj dah rm30… hmmmm… msj benda yg penting2 je. Nnt dah blh on9 mggu dpn blh la nak sembang lama2.

Argggghh… Tekanan!! Tertekan!!! Ditekan!!! Tension!!! Bengang!!! Geram!!! Ape lg perkataan yg blh menggambarkan org yg tgh hadapi tekanan?? Hmmm… insyaALLAH. Selagi boleh bersabar. Bertahan je lah. Nnt bila dah lali dgn tekanan yg memdesak insyaALLAH hilang la rasa yg meresahkan hati ni. Makan masa tu… tgk lah… mungkin esok lusa bila dah berhenti si sangap tu mengganggu hidup aku… ok la tu.. aku pon malas nak pikir tentang kebangangan dan kebengapan dia yg mmg dah sewel yg suka menyusahkan hidup org lain. Buang masa tol layan org gila yg berpeel pelik nih. Buat org sakit kepala je… hati tgh panas mula la kepala nak sakit…

dah kul 12 mlm… kat lubnan baru jam 7 mlm. Dah makan ke belum si jantung hatiku ni? Makan tau sayang.. dah la musim sejuk skrg. Nnt sakit sape susah? Abang sendiri la yg susah. Ayang xde kat sana nak jaga. Jaga diri tau… jgn tinggal solat. Ayang akan sentiasa doakan keselamatan abang di sana, lubnan… bumi bergolak…




Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails