Ahad, 31 Januari 2010

Update... jgn x update...

assalamualaikum...

lama la pulak x update blog aku nih. sampaikan si lawyer kita, Azura binti Ahmad (hehe... siap sebut nama penuh lagi...) perli. asyik2 citer raya jer... nak suh aku update la tuh.. ha... sila baca yer puan azura ahmad.



cerita 1.
raya cina dah dekat....
2 minggu lagi nak raya cina. kakngah nak buat tahlil n baca yasin kat kg. dia ckp abah pon balik nnt. mmm.... excited la pulak nak ajak abang balik. lama dah x balik geylang nih. perbincangan pon bermula antara rosehaliza ramli dan shahrizal ismail... bila kata putus dah dibuat untuk balik raya cina nih ada pulak yg rosakkan program... abang kena duty pulak... aduuuussss... siot tolll... demi menggumbirakan hati aku, abang akan ambik cuti seminggu bila dia x sibuksss... boleh la balik ke kampung halamanku. huwaaaaa.... nak balikkk.... sabar yo lah..



terberhenti buat seketika... laptop wat hal pulak... nasib baik blh sambung... klu x... huh!!! tunggu la tahun depan pulak baru aku update. waaakakakaaa...

cerita 2.
hari rajin rosehaliza ramli.
hahahahahaaaa.... terlebey suda... hari ni teramatlah rajin hingga anakku si izzatul yasmin naik heran... 'Mi... bila Mi nak berenti buat keje ni? jom la berehat tgk tv dengan kakak...' heheeee.. dia x tau aku dok depan laptop sejak pagi main game. lepas dia bgn baru aku menunjukkan kerajinan mengemas rumah x berenti2. sakit2 badan aku. ada sekilo berat aku turun nih. bakar kalori lebih sikit. kuang kuang kuang.... kalau lah hari2 aku begini... berangan yo lah...
pagi td aku bgn awal dari biasa. kul 5 dah bangun si naufal merengek nak susu. terus aku x leh tido balik. mandi siap2 buat air secawan terus mengadap game. berenti kejap kol 6.30 nak subuh dulu. abang pulak kol 7 pagi dah kuar ada game bola. mmm... makin menjadi2 aku main game. stop mengadap laptop bila izzatul n naufal bangun kol 9.30. lewat sikit hari ni diaorg bgn. dah tu semalam entah kol berapa baru tido.
lepas siap mandikan diaorg start la pekerjaan aku non stop. stop untuk makan, mandi n solat jer... penat giler. lepas 1... 1 keje menanti.. dan time aku mengemas, masak, basuh kain baju, nyapu, mop lantai, dan entah ape2 lg yg aku buat hari ni izzatul ngan naufal sibuk jugak nak menolong. lagi la lambat nak sudah keje aku... mmmmm.. biar la.. sesekali anak2ku tunjuk rajin... bagus.. kecik2 dah pandai tolong umi wat keje rumah. naufal kepenatan jugak akhirnyer. tapi itu pon lepas maghrib baru dia lelap. lepas isyak td aku rehat kejap tgk tv. citer x menarik perhatian aku langsung. baik aku sambung kemas dapur. tgh aku mengemas naufal bangun pulak. ah... sudah... sekarang dah kol 2 setengah pagi dia masih x tido layan katun channel 613 nyer tuh. hmmm... layaannn... teman umi yer dik.. hahahaaa... bila la si bucuk gigi syantik ni nak tido??
esoknyer plan??? ada dahhh.... nak wat biskut. bebudak nih suka mengunyah x kira biskut ape. biskut kering pon jadi. jadi esok umi nak buat biskut untuk snek kakak ngan adik ye... yang pastinye kakak mesti sibuk nak menggentel jgk. mcm kebiasaan bila membuat biskut dan kuih. huhuu...

cerita 3.
facebook
adoiii... dah terrr...addicted dengan benda alah satu nih. sejak join facebook nih makin menjadi2 aku mengadap laptop. ramai kawan2 lama aku jumpa balik. junior, senior sekolah smka shams, stduma. uitm arau, melaka... yg kenal... x kenal... x ingat nama... x ingat rupa... suma ada... x kisah la sumer tu. facebook ni dah jadi tempat gathering la pulak. yg bestnyer ramai kenalan baru x kira omputih ker... ongitam ker.. ongcoklet ker... yg nak add aku sume aku accept. ramai nak join aku main game jer tu.. ada la 1 mamat india ni add aku. katanya nak berkenalan dgn org islam. bagusnye la mamat india ni (dari india yer... bukan india from malaysia...) dah la tiap2 malam klu aku online mesti dia nak chat ngan aku.. mula2 tu ok la sembang ngan dia (mengimprovekan english aku yg dah lama x diasah nih). tp lama2 makin x sayang mulut la pulak... hangin tol aku.. skrg ni aku jarang wat mode online. malas aku nak layan dia sembang. msj jgn cerita laaa... last2 aku delete jer. sonang citor.. ni first time aku delete nama org. org delete aku pon ada... pelik la jugak. ape la salah aku kat dia....????? alih2 dia dah xde dlm senarai kengkawanku.. kat list kawan aku lg sorang ada pulak dia.. mmg saje x nak kawan ngan aku.... budak tu aku kenal kat Uitm arau. sungguh kejam.. ustazah kunun.. blah la... x heran aku... ramai lg kengkawan aku yg lain. setakat hari ni friendlist aku ada 323 org yer. bukan 32 org... 323 org... ramai tuuu...

ponek dah nih. nenanti la pulak sambung. nak mengulit si busuk gigi syantik ni tido. terang lg mata dia melayan Handy Manny. camno nak buek nih??

babaii...
Related Posts with Thumbnails