Selasa, 25 Mei 2010

cuti...cuti...cuti... shopping...shopping...shopping...

saya perlukan cuti yg panjang..... hehe... x sabarnye nak balik kg halaman terchenta... khamis ni pon balik kg gak tp kg mertua. cuti weekend jer. ok la 4 hari kat sana. x aci tau... cuti skolah pon balik sana lg. abang start cuti 4 hb jun dan akan terus balik geylang. jadi ker x ni plan abah nak wat family gathering kat PD nih? lama sgt dah x berkumpal 1 family bersukaria kat PD. hehe... klu x jadi jugak terpaksa la diaorg sumer datang lumut lps cuti skolah. ok gak aper... kat cni pon best gak nak wat gathering nih. gi pangkor ker... teluk batik ker.... heehee.. balik2 kat ctu. yg paling penting dan harus ditekankan disini... saya akan bercuti panjang selama 10 hari sambil menghabiskan duit suami ku... kuikuikuiii... x kira.... nak shopping sakan blk kg nih.

sblm cuti nak beli kain langsir. nak tempah kat kak ina tingkat 9 nun. design kepala langsir aku dah siapkan. kak ina tinggal gunting ngan jahit jer. murah tu upah jahit nyer. kepala langsir jer dia ambik rm150. tp untuk ruang tamu je la. murahkan??? kat tempat lain rasanya rm150 tu dapat 1 tingkap jer. nak buat sendiri mesin jahit xde. sebab tu nak pujuk abang suh beli mesin jahit. :))) lagipon saya x berapa pandai jahit langsir @ dgn perkataan yg paling sesuai... x santekkk... hehe :D bila dah ada mesin jahit nnt blh la gi menuntut ngan kakak2 yg pandai jahit langsir kat blok nih. ada la 4 5 org yg kukenali ambik tempahan jahit langsir. ada yg jahit ok ok ajer.. ade yg jahit cantik giler... yg haram x cantik pon ada.... mcm2..

yg sebenarnya thn lepas... ehh bukan.. 2 thn lepas masa tgh memilih2 harta yg nak dibeli ada gak terlintas nak beli mesin jahit tp abang suh pilih nak mesin jahit ker... laptop??? tanpa pikir panjang aku pilih laptop ler klu x... x der la blog aku nih.. huhu... thn ni rasa2nyer permintaan untuk membeli sebuah mesin jahit idaman hatiku yg berjenama tuuuuttt..... model tuuuuuttt.... yg berharga tuuuuttttt..... hahaha... :D
lom pilih lg sebenarnya. tp ada la 3 4 bijik yg berkenan dihati. bawah rm1500 laaaaa... bukan nye yg ada sulam bagai tu... yg biasa2 jer tp yg ada lebih kurang 10 - 15 functions tu ok laaa...mmm.. ptg nih nak kuar membeli belah. nak belek2 kain langsir gak cadangnye. klu ada yg berkenan rembat jer. klu xde esok lusa gi cari lg...

skarang ni petang2 x leh gi shopping. nk shopping mlm2 jer. petang ada program yg menunggu. main volleyball. yer kami berdua laki bini main volleyball kat bawah bersama penghuni blok yg lain. biasanya campur laki pompuan. tp klu cukup player mak2 lawan abah2. hahaha :D
semalam abang duty ingatkan malas ler nak join. turun pakai selipar jepun jer la. alih2 diaorg panggil. x cukup player. nak x nak main jer la kuarkan peluhhh walaupon pakai selipar jopun.. hahaha..... petang nih nak turun pakai kasut terus. klu xde org main volleyball blh lajak gi jogging. dah terbiasa la pulak mengeluarkan peluh di petang hari.. sbb tu ler dah jarang online facebook petang2. haaa... tu la sobab eh..

alamak.. dah kul 10 pg??? hmmm... nak buat kuih karipap si izzatul. entah kenapa dia x nak bawak kuih lain gi skolah. klu x karipap nak nugget. dari bagi nugget baik buatkan karipap jer. nugget sesekali blh ler. hari ni dia nak dua2 skali.. haaa layannn... habis stok dah karipap. hari tu wat tepung sekilo. bayangkan ler byk mana dapat. frozenkan leh makan seminggu. bukan untuk dia sorang jer.. babah ngan naufal pon hantu karipap. hari2 kena goreng lebih kurang 20 biji karipap. tp slalunyer lebih.. cumil2 jer buatnye pon... skali ngap dah licin.. nak tunjuk sikit karipapnyer

Isnin, 24 Mei 2010

Aku Ada Kamu

seksi la pulak pompuan nih... tp lirik lagunye teramat ler sesuai ditujukan kepada si suamiku yg terchenta... check it out...

Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan,
Kau suluhkan sinar petunjuk,
Di kala ku kesedihan,
kau ukirkan senyuman,
Dengan penuh sabar memujuk,

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh.

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Di kala aku tak pasti,
Kau tampil dengan berani,
Membimbing agar lebih yakin,
Dan bila hidup penuh soalan,
Kau berikan jawapan,
Melengkap semua kekurangan...

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Tidak mungkin diri ini mampu,
Hidup tanpa doronganmu,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

My Son Is 3 Years Old...

Selamat hari jadi yg ke 3 si bucuk umi... nak bagi hadiah aper yer kat anak umu yg sorang nih? kereta mainan? hmmm... nak cari Mr Bean nye keta... besok yer dik. semalam lom gaji. hari ni babahmu duty... hehe.. nampaknyer kena pinjam keta uncle Faris adik ler gamaknye. keta masih kat workshop. minggu lepas hantar servis. siap dah ketanya tp ongkosnye lom siap.. hahaha... maybe 3 4 hari lg blh ambik keta. klu x masuk gak duit babah terpaksa lah blk kelantan pinjam keta org. x bestnye... hari khamis ni abg nak blk kelantan weekend kat sana. cuti skolah balik n9 5 hari, kelantan 5 hari. yeay... abg dpt cuti menyambung. huh... sibbaik jer tu dapat. penat bertekak ngan bos dia. klu x......... aku bakar keta bos dia tuh.. saper tah nama dia. malas nak ambik tau. klu ok ngan staf nak ler jgk ambik tau nama dia. ni dah perangai tah ape2... ni pasal ape lak citer pasal bos abg lak nih???

tengah memikir ayat2 power giler nak mintak abang beli mesin jahit idaman hati... hahaha... blh gak menjahit baju raya awal sikit. ni 2 3 hari nak raya baru terhegeh2 menjahit baju kat rumah mertua. ayang x mau barang kemas ler bang oii... belikan mesin jahit jerrr... waaaaa... blh la bang.. haha.. nak mesin jahit.... nak mesin jahit.......

Kebahagiaan Dalam Perpisahan

HUAHUAHUAHUAAAAA... kenape la aku tersuka kat lagu nih? hmmm..mungkin sbb yg nyanyikan lagu ni sang juara.. huhu... tp mmg aku suka. sesaper yg x suka x yah singgah sini lelama sgt yer... jgn nak mengutuk tuan punya lagu. x baik.. aku punya suka sbb aku punya blog.

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti
(ulang chorus)
Kebahagiaan.. dalam perpisahan.


Related Posts with Thumbnails