Isnin, 26 Julai 2010

Because You Loved Me

Lagu ni amat memberi makna kepada hidup saya. teramat mendalam maksudnya dan saya dedikasikan lagu ni untuk insan tercinta... SHAHRIZAL ISMAIL... I LOVE YOU SAYANG...

For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through through it all

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You were always there for me
The tender wind that carried me
A light in the dark shining your love into my life
You've been my inspiration
Through the lies you were the truth
My world is a better place because of you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

I'm everything I am
Because you loved me






Ahad, 25 Julai 2010

Ken Lee....



sedang saya berjalan2 dari blog ke blog... saya terjumpa dengan 1 entry yg membuatkan saya tersenyum dan ketawa sorang diri... penah tgk x clip ni? hahaha... ape la sengal...


Jumaat, 23 Julai 2010

Petua Hilangkan Stress



sape penah cuba petua di atas (seperti dalam gambar)? boleh release stress x? khabaq mai klu berjaya menghilangkan stress anda..... hahaha...


Khamis, 22 Julai 2010

Takde apa yg saya boleh buat kalau saya sakit kepala...

Tipu je kan... ni boleh lak memblogging nih... haha..
kepala ku pening gara2 panas hati dgn sipolan yang amat mengganggu fikiran... naper la dia perlu wujud dalam dunia nih..?? naper la si polan ni bangang yang teramat??? susah ker nak jadi orang baik2?? mcm aku?? huahuahuahua.... :D huh!! bongok nyer orang.. susah tol aku nak melelapkan mata.. terbayang2 jer muka sipolan yang haram x cun tu. suwei tol laaaa... nak termuntah dah aku nih. klu boleh nak lempar jer muntah aku ni kat muka dia... marahku dah naik ke kepala...dan mengenerate kesakitan yang boleh tahan sakitnya. badan pulak terasa seram sejuk... klu x makan ubat pastinya akan demam dengan teruk... hmmm... dah telan panadol 2 biji.. jap lagi nak lelap2 mata jap.. dah tghhari buta ni ... alamatnya mmg x masak la aku.... PAKCIK!! nasi bungkus tu jgn bagi sesaper... jap agi saya ambik.. hehe... nak order kat pakcik kedai bawah tu..

ABANGGGGGG..... lambatnya abang nak balik.. windu ler... nak bermanja2an nih... wahwahwah... kemain lg. kang ada lak yg jeles tahap cipan ngan aku kang nih.. lek la mek... laki aku tu... bukan laki ko..!!

nak titon... babai...









Enhanced by Zemanta

Rabu, 21 Julai 2010

Sabarrr....

Alhamdulillah saya masih boleh bersabar dengan karenah seorang cikgu yang amat2 saya benci. mungkin tahap kesabaran saya dah sampai ke tahap yang paling maksimum. x tau la lepas ni klu ada perkara yang membuatkan saya naik darah lagi... siap la kau cikgu... ada lagi yang harus saya lakukan untuk menyedarkan cikgu ni apa yang dia buat sebelum ni mengundang kemarahan yang teramat kepada saya.. HUH!!!

sebelum ni mana la penah aku maki hamun orang. tengok muka aku yang suci nih.... :)) orang x kan sangka aku boleh marah orang sampai tahap maki hamun... maki yang menusuk sampai kalbu.. haa.. jgn cuba menjolok sarang tebuan ok.... dari jauh mmg nampak cantik... bulat jer terlekat atas pokok.. klu x diusik x la kena sengat... tapi... cikgu ni berani pi jolok sarang tebuan tuh... haaaa... aku la sarang tebuan tu... yang hang berani sangat pasai apaaa...... huhu...

x payah la susah2 menegakkan benang yang basah lencun tu cikgu.... muka mcm kau tu ada ker orang percaya??


leann Rimes - how do i live

How do I,
Get through one night without you?
If I had to live without you,
What kind of life would that be?
Oh, I...
I need you in my arms, need you to hold,
You're my world, my heart, my soul,
If you ever leave,
Baby you would take away everything good in my life,
And tell me now
How do I live without you?
I want to know,
How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?
Without you,
There'd be no sun in my sky,
There would be no love in my life,
There'd be no world left for me.
And I,
Baby I don't know what I would do,
I'd be lost if I lost you,
If you ever leave,
Baby you would take away everything real in my life,
And tell me now,
How do I live without you?
I want to know,
How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?
Please tell me baby,
How do I go on?
If you ever leave,
Baby you would take away everything,
I need you with me,
Baby don't you know that you're everything,
Good in my life?
And tell me now,
How do I live without you,
I want to know,
How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?
How do I live without you?
How do I live without you baby?





Selasa, 20 Julai 2010

Damai Yang Hilang (Nowseeheart)

InsyaAllah en suami akan ke Lubnan bulan 10 nnt.. jadi untuk menyedapkan hati saya... saya nyanyi2 sambil menghayati kesengsaraan dan keperitan hidup di bumi Lubnan dan jugak negara2 islam lain yang menjadi mangsa peperangan yahudi laknatullah.. Saya bangga dengan suami kerana dengan rela hati menyertai misi MALCON UNIFIL ini. Saya doakan dia pergi dan pulang dengan selamat. InsyaAllah...


Damai Yang Hilang

Tercalar pelangi dihiris gerimis
Senja pun merangkak menutup mentari
Terbias warnanya ke wajah

Lagu kedamaian tiada kedengaran
Bumi yang merekah disirami darah
Kemelut melanda tiada kesudahan
Kemusnahan bermaharajalela
Yang lemah menjadi mangsa

Anak-anak kecil mengoncangkan ibunya
Yang lemah longlai tak lagi bernyawa
Jeritan suara batinnya
Tak siapa mendengarnya

Tergadaikan maruah oleh janji-janji
Terbayarkah dengan nyawa dan darah
Soalan yang tiada jawapan

Kemanusiaan telah lama hilang
Kini yang tinggal hanya ketakutan
Musnah kasih sayang dan persaudaraan
Tandus akhlak dan keimanan
Menyemai persengketaan



Ahad, 18 Julai 2010

Bermula episod rindu merindu...

hari ni bermula lah episod rindu merindu antara aku dan abang. hehe... masa hantar abang tadi seboleh2nya x nak la Abang tengok aku nangis... tapi x boleh tahan jugak.. mengalir gak air mata mengiringi pemergian Abang ke kuantan... huhu... sebak bila abang banyak sangat tinggalkan pesan.

dalam masa 3 bulan pertama ni kira ok la lg sbb klu ada cuti 2 3 hari abang akan balik jengok aku dan anak2. Dia sekarang menjalani latihan di Kuantan sebelum berlepas ke Lubnan penghujung bulan 10 ni.. insyaAllah... Segala urusan rumah, kereta, motor dan sekolah izzatul dah jadi tanggungjawab aku sekarang. InsyaAllah.. aku akan uruskan sehabis baik. Abang tak perlu risaukan semua tu. Yang penting Abang concentrate dengan latihan Abang. segala pesanan Abang akan Ayang ingat dan begitu jugak Abang kena ingat semua pesanan Ayang... hehe.. macam la Abang x pernah hidup membujang dulu yer tak?? semua aku highlightkan.. bukan apa... dah jauh ni risau tetap ada. lagipun ubat2an kat rumah ni dah kehabisan jadi aku x bekalkan Abang ubat. xpelah.. abang balik lagi 2 minggukan...?? nnt akan ku siapkan semua ubat yang perlu abang bawak. hmmmm...

satu masalah jer ni... si basri ni aper aku nak buat kat budak sorang nih?? Basri?? saper dia??? adik ipar aku yang keje kat sini dah 3 @ 4 bulan. aku pon x ingat bila dia datang sini. hehe.. bukan ape.. dia ni dipaksa tinggal dengan Abang sbb klu dok kampung mmg x jadi orang. klu dok ngan abang boleh lah lagi dikawal segala tindak tanduk.. ni abang xde kat rumah takut perangai kampung dia datang balik. mampos la aku... dah la bapak mertuaku pesan kat aku dah tengok2 kan si Basri. mcm mana aku nak jinakkan budak yg x dengar kata nih?? tengok jer la semalam. dah kuar dari petang lepas balik keje balik kul 9 lebih... pastu kuar lg gi manjong jumpa kawan2. janji nak balik sebelum kul 12 tapi... hampeh... kul 1.30 pagi baru balik. orang risau kat dia balik lambat2 kang kena bawak gi balai saper nak jawab??? aku dah nasihatkan balik awal... klu jadi ape2 jangan nak menyusahkan aku. byk benda lain aku nak pikir. kang kena dok lokap jgn nak panggil aku... pi panggil Abah kau kek kelantan nun... den x nak bertanggungjawab!! Abang dah pesan awal2 lagi.. klu dia nak buat perangai lama dia... lantak... x payah masuk campur.. aper2 hal dia tanggung sendirik!! lega aku dengar... hehe..



Isnin, 5 Julai 2010

family gathering @ PD

Alhamdulillah... tercapai gak hasrat untuk berkumpul 1 keluarga besar Tuan Hj Ramli nih. susah sangat nak berkumpul. raya pon x tentu lg dapat jumpa semua. Abah, ibu, along lan n family, kak ngah n husband, aku n family, shidi n family, dik mer dan x lupa jugak adik susuan kami airene afzan n husband. si airene ni masa kecik dok kampung. arwah mak yg bg susu badan kat dia kebetulan shidi sama baya ngan dia. so... klu xde dia mcm x lengkap la kitaorang nye family. hari jumaat aku bertolak ke melaka umah airene. lepak2 dulu umah dia 1 mlm. sabtu pagi baru bertolak ke PD. yg lain2 bertolak dari destinasi berbeza dan berkumpul di Sunshine Bay Resort PD. pemandangan cantik tp yg x bestnye ada gerai jual arak lak tepi pantai tu. mengong tol... x leh la nak bersuka ria kat tepi pantai. petang sabtu mandi kat swimming pool. pagi ahad baru gi mandi laut. aku cam biasa la tukang ambik gambar. sesape nak tgk gambar klik kat sini. seronok sangat sampai x sedar dah sampai masa untuk pulang. sedihnyer... tp buat muka ceria la kang spoil mood org lainpulak. on the way balik lumut baru aku ada keberanian nak drive keta, ni la first time aku bawak hubby dok sebelah. tp bawak pun tak jauh. dari seremban sampai meru jer. jadi lah... lg pon keta pinjam... auto.. hehe.. keta dok kat member abang nak tukar cermin depan. masa abang gi KL hari tu cermin keta terkena batu. tu laaa... x nak bawak ayang gi KL skali. tu namanya "TULAH"... klu x... x der la cermin pecah... bumper pecah... adik jatuh.... klu diingat2kan balik... mmg agak marah bila abang x bawak aku skali gi KL. bukannye nak mengganggu urusan kerja dia... tp.....hmmm.. xper.. lain kali... aku nak mengekor jer mana dia pegi. biar ler dia nak kata aku ni QUEEN CONTROL ker... asal hati aku puassss... hahahaaa...













Jumaat, 2 Julai 2010

mood romantik.. :)))

buat keje rumah, packing baju nak gi melaka rumah sepupuku Airene afzan sebelum bertolak ke PD keesokan harinya... sesambil dengar lagu dealova... fuh... lentok habis bila dengar lagu nih...

DEALOVA (dear love)

Aku ingin menjadi mimpi indah, dalam tidurmu
Aku ingin menjadi sesuatu, yang mungkin bisa kau rindu
Karena, langkah merapuh, tanpa dirimu
Oh karena, hati t’lah letih

Aku ingin menjadi sesuatu, yang s’lalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tahu bahwa ku, selalu memujamu
Tanpamu, sepinya waktu, merantai hati
Oh bayangmu, seakan-akan

[Reff]
Kau seperti nyanyian dalam hatiku
yang memanggil, rinduku, padamu oo~…
Seperti udara yang ku hela kau se-lalu, ada

[Bridge]
Hanya dirimu yang bisa, membuatku tenang
Tanpa dirimu aku me-rasa, hilang
dan sepi, dan sepi

[Reff] (x2)

Selalu ada, kau selalu ada
Selalu ada, kau selalu ada

Sya Lalalala, lalalala




Related Posts with Thumbnails