Selasa, 17 Ogos 2010

Selamat Berpuasa...

salam ramadhan...
selamat berpuasa kepada semua blogger yg beragama islam dan yg berpuasa... yg x pose tu.....bebawak ler pose ye... dah akil baligh pon x reti2 nak pose ker??? yg uzur syar'ie tu lain la citer..

hhmmm... nak masak ape petang ni? yg goreng2 je dah la.. nak makan sorang je pon ( + 2 orang budak kecik). klu abang ada syok gak nak masak sedap2.. kuey tiow goreng ker.... nasi goreng kampung... mee ladna.... bihun hailam... aaahhhh.... nasi goreng + telur mata lembu. cukup..


nak gi pasar ramadan cukup malas... sbb dari pagi dah puas meronda. pagi tadi kakak gi skolah mcm biasa. sampai skolah cikgu dia call suh ambik kat skolah. tiba2 demam panas. dah tu gi ler ambik dia terus bawak gi klinik. kat klinik punya la tunggu lama. rupa2nya ada 1 family yg dok dlm bilik doktor. tiga2 anak demam + batuk + selsema... huhu... sibbaik kakak demam je. x la lama sgt dok dlm bilik tu. adik dah sibuk ajak balik.  tapi kakak demand pulak nak gi giant... hmmm... ikutkan aje... sampai rumah ada bungkusan yg perlu diambil di pos office pulak... aduhhh... malas tol nak gi ambik. nak x nak pegi la jugak. baju anak si gmie dah sampai. bermula la keje2 menjahit beberapa pasang baju. ni first time ambik upah jahit baju. malas sebenarnya. tp boring la pulak dah xde baju nak dijahit. baju sendiri dah siap 3 pasang. gmie... u are my first customer.. hahahaha...



Enhanced by Zemanta

Isnin, 2 Ogos 2010

Tanpa


SALAM blogger...entry kali ni saya sertakan lagu TANPA dari SIXTH SENSE atas sebab tertentu.. setelah berhari2 saya rasa x tenang, fikiran berserabut, stress dan bermacam2 hal yg terjadi... kini saya kembali tenang dan ceria kerana masalah yg menimpa saya selama ni hanyalah rekaan seseorang untuk memusnahkan hubungan saya dan suami. Alhamdulillah saya dan suami kini aman tenang dan bahagia seperti sedia kala. Seandainya saya mengmbil jalan mudah lari dari masalah ini... x tau lah apa yang akan jadi pada suami. Dia amat2 menyintai dan menyayangi saya dan anak2. Jadi... lagu ini mewakili dirinya. sekiranya dia kehilangan saya dan anak2.... Bila saya menghayati lirik lagu ni... saya benar2 sedar yg dia amat2 memerlukan saya untuk sepanjang hidupnya. TERIMA KASIH SAYANG....

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Meski
Pagi itu menatapi
Akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi

Tanpa..
Cintamu aku resah
Tanpa..
Kasihmu aku hampa
Tanpa..
Dirimu aku mati
hohoo…

Kini benar-benarku rasakan
Dalam benuk hatiku tanpamu
Ku tak mengerti
Takut
Takut jauh dari dirimu
Kan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati
Hohoo…

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti








Related Posts with Thumbnails